Şcoala de vară „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului III”, ediţia a VIII a

In perioada 16-22 iulie 2012 s-a desfasurat, la Baia Mare, editia a VIII-a a scolii de vara „Provocarile istoriei ca stiinta si disciplina de invatamant la inceputul mileniului III”, manifestare organizata de Centrul de Studii Transilvane al Academiei Romane – Filiala Cluj si de Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni din cadrul Guvernului Romaniei (ca finantator principal).

            Conceputa ca un instrument de sprijin al elitei romanesti din statele din jurul Romaniei (Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Ungaria), scoala de vara se adreseaza profesorilor romani de istorie din aceste state, reunind la editia din acest an peste 40 de cursanti. Programul a cuprins conferinte sustinute de istorici reputati din Cluj si Baia Mare (acad. Ioan-Aurel Pop, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, Cercet. Şt. I Dr. Ioan Stanciu, prof. univ. dr. Mihai Dăncuş, prof. dr. Tiberiu Alexa, conf. univ. dr. George Achim etc.), activitati cu caracter didactic organizate cu sprijinul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, dar si excursii documentare la obiective cu o bogata semnificatie pentru istoria Transilvaniei si a Romaniei.

            Manifestareaa beneficiat  de sprijinul Prefecturii Judetului Maramures, Consiliului Judetean Maramures, Primariei Municipiului Baia Mare, Inspectoratului Judetean Maramures, Directiei Pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Maramures, Universităţii „Babeş-Bolyai” – Cluj, Consiliului Judetean Cluj (Revista „Tribuna”).

          

                                                                                                    secretariat.cst@academia-cj.ro
Copyright 2008 Centrul de Studii Transilvane    |    Web design: Netlogiq Cluj