Scoala de vara „Provocarile istoriei ca stiinta si disciplina de invatamant la inceputul mileniului III”, editia a VII a, Targu Mures, 4-10 iulie 2011

In perioada 4-10 iulie 2011 a avut loc, la Târgu Mureş, ediţia a VII-a a şcolii de vară „Provocările istoriei ca ştiinţă şi disciplină de învăţământ la începutul mileniului III”, manifestare organizată de Filiala Cluj a Academiei Române / Centrul de Studii Transilvane şi de Guvernului României / Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (ca finanţator principal).

Concepută ca un instrument de sprijin al elitei româneşti din statele din jurul României (Ucraina, Republica Moldova, Serbia, Ungaria), şcoala de vară se adresează profesorilor români de istorie din aceste state, reunind la ediţia din acest an peste 40 de cursanţi. Programul a cuprins conferinţe susţinute de istorici reputati din Cluj si Târgu Mureş (acad. Ioan-Aurel Pop, acad. Dumitru Protase, prof. univ. dr. Ioan Bolovan, prof. univ. dr. Liviu Boar, prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, prof. univ. dr. Iulian Boldea etc.), activităţi cu caracter didactic organizate cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, dar şi excursii documentare la obiective cu o bogată semnificaţie pentru istoria Transilvaniei şi a României (din Turda, Reghin, Sighişoara etc.).

Manifestarea a beneficiat de sprijinul Prefecturii Judeţului Mureş, al Consiliului Judeţean Mureş, al Primăriei Municipiului Târgu Mureş, al Universităţii „Petru Maior” din Târgu Mureş, al Institutului de ştiinţe socio-umane “Gheorghe Şincai”-Târgu Mureş, al Inspectoratului Judeţean Mureş, al Direcţiei Pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Mureş, al Consiliului Judetean Cluj (Revista „Tribuna”).

                       

                                                                                                    secretariat.cst@academia-cj.ro
Copyright 2008 Centrul de Studii Transilvane    |    Web design: Netlogiq Cluj