1996-2000

2000

Simpozionul International Istoria Transilvaniei – sarcina politica sau imperativ stiintific?

Simpozionul International Istoria Transilvaniei – sarcina politica sau imperativ stiintific?, organizat in colaborare cu Asociatia pentru Studii Transilvane din Heidelberg si cu Societatea Muzeului Ardelean.

1999

Simpozionul National Obsedantul deceniu in Romania

Simpozionul National Obsedantul deceniu in Romania, organizat impreuna cu Facultatea de Istorie si Filosofie a Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj.

1998

Congresul International Latinitatea – viitorul unui trecut

Congresul International Latinitatea – viitorul unui trecut, organizat, sub patronajul presedintilor Romaniei si Portugaliei, cu invitati din 11 state.

Colocviul International Sfarsitul Primului Razboi Mondial si noua arhitectura geopolitica a Europei

Colocviul International Sfarsitul Primului Razboi Mondial si noua arhitectura geopolitica a Europei, organizat impreuna cu Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj, Fundatia “General Berthelot”, Comitetul Roman pentru UNESCO si Comisia de Istorie Militara.

Simpozionul International Revolutia de la 1848-1849 in Europa Centrala

Simpozionul International Revolutia de la 1848-1849 in Europa Centrala, organizat impreuna cu Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj si Fundatia Culturala “I. Lupas – Al. Lapedatu”, cu 12 istorici straini invitati.

1997

Colocviul Interferente culturale si bisericesti romano-sarbe in Voivodina si Transilvania

Colocviul Interferente culturale si bisericesti romano-sarbe in Voivodina si Transilvania, organizat impreuna cu Catedra de istorie si arheologie a Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj.

Dialog cultural european Suedia-Romania

Dialog cultural european Suedia-Romania: actiune complexa, in colaborare cu Institutul Suedez si Ambasada Suediei la Bucuresti.

1996

Seminarul National Sfarsitul provinciei Dacia. Realitati politice si etnice (sec. III-IV)

Seminarul National Sfarsitul provinciei Dacia. Realitati politice si etnice (sec. III-IV), organizat impreuna cu Catedra de istorie si arheologie a Universitatii “Babes-Bolyai” Cluj.

Cinci ani de la infiintarea Centrului de Studii Transilvane

Cinci ani de la infiintarea Centrului de Studii Transilvane: actiune aniversara complexa, cu participarea a cinci invitati ai diasporei romanesti.

Repere culturale ale romanilor din Transcarpatia

Repere culturale ale romanilor din Transcarpatia: manifestare complexa, cu participarea reprezentantilor Asociatiei Social-Culturale “George Cosbuc” din Transcarpatia (Ungaria).

Colocviul romano-francez Prezenta franceza in Romania in timpul Primului Razboi Mondial

Colocviul romano-francez Prezenta franceza in Romania in timpul Primului Razboi Mondial, cu participarea a cinci profesori francezi.

                                                                                                    secretariat.cst@academia-cj.ro
Copyright 2008 Centrul de Studii Transilvane    |    Web design: Netlogiq Cluj